2012. július 6., péntek

Aurelian - 1. fejezet

Folytatva az Aurelian fordítás közzétételét, következzen annak első fejezete.



EGY
TESTVÉRISÉG

A Bosszúálló Lélek
Négy nappal Isstvan V után

NYOLC testvére volt jelen, bár mindössze felük tartózkodott valóban a szobában. A hiányzó négy nem volt több projekciónál: közülük hárman dadogó fények és fehér zajból álló pislákoló szürke árnyképekként manifesztálódtak az asztal körül. A negyedik képe ezüstös és tiszta volt, vonásai és végtagjai tisztán csöpögő spirális boszorkánytűz csóvákként jelentek meg. Ez az utolsó hologram, Magnus, meghajtotta fejét üdvözlésként.
Üdv neked, Lorgar, fivére az elméjében hozta létre a szavakat.
Lorgar válaszul bólintott. „Milyen messze vagy, Magnus?”
A Karmazsin Király pszichikai kivetítődése nem mutatott érzelmet. Egy magas ember, fején külön készített korona, Vörös Magnus nem volt hajlandó kontaktusra megmaradt egyetlen szemével.
Nagyon messze. Egy távoli világon nyalogatom sebeim. Nincs neve, csak, amit én adok neki.
Lorgar bólintott, nem kerülte el figyelmét a fivére halk beszédében meg-megjelenő tétovázás árnyai. Most nem az ilyen beszélgetések ideje volt.
A többiek egyenként nyugtázták jelenlétét. Curze – saját maga lüktető, hullaszerű megtestesülése, egy bólintás legcsekélyebb sugallatával válaszolt. Mortarion, alakja, mint egy lesoványodott kísértet – még élőben is -, me
lyen nem sokat javított éteri megjelenítése. Képének élessége el-
elhalványodott, időnként pedig bizarr módon megkettőződött a távolság torzító sejtosztódásának köszönhetően. Üdvözlésként lehajtotta Emberarató kaszájának pengéjét, mely önmagában melegebb fogadtatás volt, mint amire Lorgar számított.
Alpharius volt az utolsó, aki távolsági jelküldéssel biztosította jelenlétét. Sisakban állt, míg mindenki más feje fedetlen volt, és az ő holografikus megjelenítése stabilan világított, míg a többiek a flották közötti nagy távolság miatti rossz minőséget nyögték. Alpharius, aki majdnem egy fejjel alacsonyabb volt fivéreinél, krokodilszerű pikkelyes csillogással állt a helyén, gyíkszerű páncélzata megtestesülésének hamis fényében ragyogott. Üdvözlése az aquila jele volt, a Császár saját szimbóluma, a mellkas előtt keresztbe tett karok képében.
Lorgar felhorkant. Milyen eredeti.
„Késtél”, vágott közbe egyik fivére. „Már vártunk.” A hang egy minden bájt nélkülöző szótagzuhatag volt.
Angron. Lorgar még csak egy békéltető mosollyal sem próbálkozott, mikor felé fordult.
Harcos testvére abban a fenyegető előrehajolt helyzetben görnyedt az asztal fölé, mely oly jellemző volt testbeszédére. Fejének hátsó részét a koponyájába bevert és agyának puhaszövetébe bedrótozott brutális idegi implantátumok torzították el. Angron véreres szemei összeszűkültek, ahogy egy újabb fájdalomlöket végigrohant idegrendszerén – a régi urai által ráerőszakolt agressziónövelők hagyatéka. Míg a többi primarcha uralkodóvá nőtt azon a bolygón, ahova sodorta őket a sors, csupán Angron tespedett fogságban, egy rakás techno-primitív rabszolgájaként egy isten háta mögötti porfészekben, mely egy névre sem volt méltó soha. Angron múltja ott lüktetett az ereiben, éles idegfájdalom járta át izmait minden befejezetlen szinapszissal.
„Akadályozva voltam”, vallotta be Lorgar. Nem szerette egy huzamban sokáig nézni testvérét. Ez egyike volt azon dolgoknak, amitől Angron rángani kezdett; mint egy állat, a Világevők ura rosszul tűrte, ha bámulták és
szemkontaktust is csupán néhány pillanatig tudott tartani. Lorgarnak nem állt szándékában provokálni fivérét.
Kor Phaeron mondta egyszer, hogy a Világevő arca olyan, mint egy ujjpercekből álló gúnyosan mosolygó maszk, de Lorgar ezt nem találta viccesnek. Az ő szemében testvére olyan volt, mint egy megrepedt szobor: vonásai, melyek nyugodtak és szépek kellettek volna legyenek, egy kicsorbult, vicsorgó arckifejezéssé olvadtak össze, görcsökkel határos izomlüktetésekkel csúfítva. Így érthető, hogy a többi ember miért hitte azt, Angront egy hajszál választja el egy dührohamtól. Igazából, úgy nézett ki, mint aki egy epilepsziás roham kínjával küzdve próbálja összeszedni gondolatait. Lorgar gyűlölte ezt a fagyos, durva gazembert, de nem lehetett nem csodálni megtörhetetlen szívósságát.
Angron elutasítóan morgott valamit, majd visszafordult a többiekhez.
„Már kilenc nap telt el és tudjuk, mik a feladataink”, dörmögte. „Már szétszóródtunk az ürességbe. Miért hívtál minket össze?”
Hórusz, a galaxisból kihasított Birodalom Hadmestere, nem válaszolt azonnal. Intett Lorgarnak, hogy foglalja el a helyét az asztalnál, Hórusz jobb oldalán. Légiójának tengerzöld keramitjával ellentétben, Hórusz egy szénfekete, rétegzett, vastag páncélt viselt, melynek mellvértjét egy kadmiumból készült Terra Szeme díszítette, örökkön bámulva környezetét. Ennek az utolsó pecsétnek, mely az Imperium seregei felett gyakorolt hatalmának jelképe volt, közepe át lett alakítva, hogy egy kígyó vágott szemét mintázza. Lorgar, ahogy látta a Hórusz arcán halványan felvillanó önelégült mosolyt, eltöprengett, vajon milyen titkokat sutyorgott Erebus a Hadmester fülébe az elmúlt hónapokban.
Lorgar elfoglalta helyét Hórusz és Perturabo között. Az előbbi az asztalfőnél ült, Isstvan utóhatásaként már sehol nem játszották, hogy egyenlők. Az utóbbi fényesre csiszolt, szegecselt páncélját viselte és tiszteletreméltó lazasággal támaszkodott egy hatalmas pöröly nyelére.
„Lorgar”, dörmögte Perturabo üdvözlésként. Két tucat, különböző vastagságú energia kábel csatlakozott közvetlenül a Vasharcos tar fejébe – a
halántékát és állkapcsát sem hagyva érintetlenül -, folyamatosan informálva őt szürke páncéljának belső folyamatairól. A rétegzett páncélzatáról finoman lelógó láncok megcsörrentek, ahogy futólag bólintott egyet.
Lorgar viszonozta, de nem szólt. Tekintete végigsiklott a többieken, utolsó testvérét keresve.
„Szóval”, Hórusz elnéző mosolya kivillantotta fogait. „Végre újra összegyűltünk.”
Minden szem őt figyelte, kivéve Lorgaré. A tizenhetedik fiú figyelmének elterelődését nem vették észre, ahogy Hórusz folytatta mondandóját.
„Ez a gyűlés első a fajtájából. Itt, most, először gyűlünk össze egymás jelenlétében.”
„Isstvanon összegyűltünk”, dörmögte Angron.
„Nem mindannyian” Alpharius színtelen hologramja még mindig viselte sisakját. A kivetítődés hangjában semmilyen torzítás nem hallatszott, s még oly kevés érzelem sem.
A kilenc Légió Isstvan után szétszóródott. A Terrához vezető úton egy galaxist kellett meghódítaniuk és nagy seregeket kellett felállítaniuk, így a Hórusz Hadmesterhez hű Légiók elváltak egymástól az űr sötétjébe. Maguk mögött hagyva egy halott világot.
Angron összehúzta szemét, mintha emlékezni próbálna. Egy pillanattal később egyetértően bólintott. „Igaz. Lorgar nem volt hajlandó eljönni, imádkozott.
Hórusz, ahogy jóképű vonásait halványan megvilágította fejszalagjának fénye, elmosolyodott. „Nagy tervünkben elfoglalt helyéről meditált. Van különbség, testvér.”
Angron ismét bólintott, anélkül, hogy igazán egyetértett volna. Úgy tűnt nem érdekli más, mint hogy elintézze a beszélgetést és más dolgokkal foglalkozzon.
Hórusz újra megszólalt. „Mind ismerjük a közelgő hadjárat árát és hogy mit tartogat benne számunkra a sors. Flottáink útra keltek. De a, mondjuk így, kellemetlenség után, mely Isstvannál történt, most gyűltünk össze elő
ször, mint egy teljes testvériség.” Hórusz nyitott tenyérrel intett bronz bőrű fivére felé. Szándékosan vagy sem, a mozdulat eléggé fenyegető volt, figyelembe véve a hatalmas Mechanicum karmot, mely körbefogta jobb kezét. „Remélem, a meditációid meghozzák a gyümölcsüket, Lorgar.”
Lorgar még mindig utolsó testvérét bámulta. Azóta nem vette le róla a szemét, hogy elfordult Perturabótól.
„Lorgar?” Hórusz már majdnem morgott. „Kezd egyre inkább fárasztani, hogy képtelen vagy tartani magad a megbeszéltekhez.”
Curze kuncogása olyan volt, mintha keselyű károgott volna. Még Angron is elmosolyodott, több vas műfogat villantva ki sebhelyes ajkai mögül.
Lorgar lassan, lassan a hátán lévő díszes botjáért nyúlt, mely egy buzogányban végződött. Ahogy elővette fegyverét legközelebbi rokonai között, szemét folyamatosan az egyikükön tartotta. Mindenki, aki fizikailag jelen volt, érezte, ahogy az egyre erősödő pszichikai fagy jégvirágokat rajzol páncéljukra.
Az Igehordozó hangja egy félelemmel átitatott, rosszindulatú suttogás formájában hagyta el ajkait.
„Te. Te nem vagy Fulgrim.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése