2013. május 24., péntek

A Hang - 4. rész

Feltűnik a Validus.


VÉRREL ÁTITATOTT hullámok tébolyult tengere, névtelen és képtelen színekben pompázó függönyök, megnyúzott érzelmek hatalmas, üvöltő csarnokai. Az immatérium pokoli rémálma az tombolt Aeria Gloris körül, ahogy a Fekete Hajó közeledett hánykódó testvér-bárkájához. A hipertér kiszámíthatatlan szörnyűsége dörgött és sikoltozott, a Geller mező energia buborékját ostromolta, karmaival támadt a járműre, amely bemerészkedett a tiszta pszichikai erő eme birodalmába. Még az fedélzeten lévő Érinthetetlenek nagy száma sem volt elég, hogy kordában tartson ilyen erőket. A védelmező válaszfal nélkül, az Aeria Gloris alámerülne.
            A Validus ott lebegett. Az élet egyetlen jele a hiperhajtóműi körül látható tekercsszerű smaragd sugárzás. Energiája még mindig volt a gazdátlan hajónak, de nem tett semmit, hogy feléjük forduljon, vagy hogy kommunikációs csatornát nyisson vox vagy lézer segítségével. Élve, mégis halottan, a Validus békésen lebegett az őrületben.
            Ha a két bárka a valós űrben találkozott volna, előírás szerint előre küldtek volna egy felderítő egységet, időt hagyva az Aeria Glorisnak, hogy élesítse ágyúit és torpedóvetőit, ha esetleg a Validus megsemmisítendő fenyegetésnek bizonyul. De itt, a szférák sikoltó barlangjaiban ezt az eljárást nem lehetett végrehajtani. E helyett sokkal kifinomultabb eszközöket kellett igénybe venni.
            Az Aeria Gloris legénysége óvatosan egyre közelebb manőverezett, addig, amíg az anyagtalan Geller mezeje a Validusét nem súrolta. A pontosan erre a célra programozott számítógépek működésbe léptek, aranyozott huzalokon és kifinomult hálózati vezetékeken keresztül továbbították az információt az étervizsgáló távcsöveket kezelő szolgarobotoknak, amelyek a másik Fekete Hajó sugárzási spektrumát figyelték. Kínkeserves pillanatokkal később a bárka védőburkát szinkronba hozták a szomszédjáéval. Mint egy tavacska felszínén találkozó két buborék, megérintették egymást, elmozdultak és végül összeolvadtak. Az ilyen műveletek nehezek voltak, mindazonáltal a Fekete Hajókon a Birodalom legelmésebb jobbágyai teljesítettek szolgálatot. Folyamatos felügyeletük mellett tudnak csak fennmaradni az energia mezők. Egyetlen elhibázott számítás és mindkettő összeomlik, kitárva a hajókat a őrület tengerének, amely a hajógerinc alatt terül szét.
            A Validus mégis úgy sodródott, mintha tükörsima vízen siklana. A legénység veterán szolgálói egymás közt pusmogtak és rossz előjelnek tartották az ilyen szokatlan körülményt. Néhányan – akik úgy érezték megtehetik, amíg nem látják őket a Nővérek – térdre rogytak és elmormoltak egy imát Terráért és a Császárért.
            A hipertér maga volt a folyamatos tombolás. De itt, ezen a helyen, létezett egy üreg a tajtékzó viharban, egy terület, ahol minden megnyugodott. Ha ez egy bolygó óceánjának felszíne lett volna, szélcsend uralkodott volna és a tükörsima vízfelszín, ameddig a szem ellát. Az ilyen dolgok ismeretlenek voltak a hajóskapitány előtt és, mint minden tengerész azóta, hogy az ember egy vitorlával és egy fatákolmánnyal először vízre szállt, félték és átkozták azt.

Máshol, az Aeria Gloris alsóbb szintjein, olyan gépek teltek meg energiával, amelyek képesek magába a téridőbe járatot vájni, és a hajó teleport-dobogóját izzó fényár nyelte el. A rajta tartózkodó nők káprázatként pislákoltak, majd eltűntek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése